Film Pekels Goud is uit gekomen

Zaterdag 28 januari 2017   Vandaag was het druk in de Binding te Oude Pekela. op deze avond stroomde zo een 300 mensen naar binnen voor een bijzondere bijeenkomst de film Pekels Goud werd vertoond aan de pekeladers. De film duur ongeveer anderhalf uur. De gemeente Pekela heeft deze film laten maken om onze dorp in een andere licht te steken naar aanleiding van de documentaire van de EO die was uitgebracht en waar Pekela niet in het zonnetje werd gezet nee echter pekela werd hier afgedaan als een criminele gemeente en laag opgeleide mensen. Maar echter het tegendeel werd bewezen pekela is een gemeente van saamhorigheid onder de bewoners maar niet alleen onder de bewoners maar ook de bewoners van het AZC die worden ook geaccepteerd door pekela. Maar er werd ook stilgestaan bij oude beelden van Fre Meis en de beweging en de staking van de strokarton fabriek en het hennep voor de industrie van isoleren van gebouwen en auto's. De fabrieken maar ook kleine ondernemers kwamen aan bod wat erg belangrijk is voor de gemeente. De jeugd staat centraal in de gemeente met in boven pekela de kinderspelweek van start ging hier konden de kinderen de hele week vertoeven en kind wezen. De kerken komt steeds weer terug in de gemeente maar we weten wel dat de vergrijzing steeds meer oprukt. De sport is en komt steeds meer in het nieuws omdat kinderen en ouderen meer aan bewegen doen dit word ook meer het doel van de gemeente om meer mensen de spieren los te krijgen. DSC_8604 De documentaire makers hebben dit goed tot stand weten te brengen en daarom zijn wij blij dat het positief naar bijten is gebracht. DSC_8665 DSC_8683 DSC_8613